miercuri, 3 iulie 2013

Miron Cozma: Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia in 1999. A evitat un razboi civil

Miron Cozma: Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia in 1999. A evitat un razboi civil
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca fostul premier Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia, in 1999, iar prin pactul incheiat atunci a fost evitat un razboi civil. Miron Cozma a transmis in primul rand condoleante familiei fostului premier, din partea sa a si a familiei sale: "Poate ca eu ar trebui sa fiu unul din cei mai vehementi acuza
REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Covasna: 76,08 la sută dintre elevi au obţinut medii peste 5 după contestaţii
Peste 76 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Covasna au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională, după analizarea celor 64 de contestaţii un singur elev având nota majorată.
Escaladare a conflictului în familia lui Nelson Mandela
Conflictul familial declanşat de mutarea sicrielor celor trei copii ai lui Nelson Mandela a cunoscut un nou episod de tensiune marţi, după ce familia a depus o plângere împotriva nepotului mai mare Mandla, în timp ce fostul preşedinte sud-african se află între viaţă şi moarte.
REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Cluj: Procentul mediilor peste 5 a crescut uşor după contestaţii, la 88,30
Procentul mediilor peste 5 la evaluarea naţională a crescut uşor, în judeţul Cluj, după analizarea contestaţiilor, respectiv de la 88,15 la 88,30, fiind admise 154 din cele peste 360 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de note.
Fostul director al Agenţiei de Mediu Vaslui, condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită
Fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui din perioada 2009-2012 Remus Mitrea a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Vaslui la 10 ani de închisoare cu executare pentru opt infracţiuni de luare de mită şi cinci fapte de spălare de bani.
Antonescu, prezent la recepţia Ambasadei SUA, dar nu la tribună şi fără discurs
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost prezent, miercuri seară, la recepţia organizată de Ambasada SUA de 4 Iulie la reşedinţa ambasadorului american, însă doar premierul Victor Ponta s-a aflat la tribună şi a ţinut un discurs.
Angajaţi din Poliţia locală, ADP şi Primăria Sector 1, deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie
Un angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, doi inspectori de la Poliţia locală din cadrul Primăriei Sectorului 1, un fost consilier asistent la aceeaşi primărie şi un patron de firmă au fost deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie în legătură cu obţinerea unui PUZ.
Blaga: Niciun Guvern, nici al nostru, nu a reuşit să lege învăţământul de piaţa muncii
Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la Sibiu, cu ocazia lansării strategiei partidului, intitulată "Educaţia, cu adevărat o prioritate naţională", că niciun Guvern, nici al lor, "nu a reuşit să lege învăţământul de piaţa muncii".
Vasile Blaga: Trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu şi facultate
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că este necesară reintroducerea examenului obligatoriu de admitere în liceu şi la facultăţi.
EDU.RO - REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. La IAŞI gradul de promovare a crescut la 75 la sută după contestaţii
EDU.RO publică REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IAŞI. După contestaţii procentul mediilor peste 5 a ajuns la 75%.
Însărcinatul cu afaceri al SUA Duane Butcher: Susţinem valorile democratice în România datorită parteneriatului nostru
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei americane la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat că preocuparea SUA pentru valorile şi instituţiile democratice din România vine în virtutea parteneriatului şi prieteniei dintre cele două ţări.
FRAUDA DE LA BACALAUREAT: Procurorii au ridicat, miercuri, mai multe documente de la Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti
O echipă de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au ridicat, miercuri, mai multe documente de la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipului Bucureşti (ISMB), în legătură cu dosarul de corupţie de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", potrivit unor surse judiciare.
Ponta: Ziua Americii e sărbătorită anul acesta într-o atmosferă mai relaxată decât în 2012
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Ziua Naţională a SUA e sărbătorită anul acesta la Bucureşti într-o atmosferă mai relaxată faţă de cea "fierbinte" din 2012.
Erste: Economia României ar putea creşte cu 2,2% în acest an, în cazul unei recolte agricole bune
România ar putea înregistra o creştere economică de până la 2,2% în acest an, avans superior estimării iniţiale, în cazul unei recolte agricole bune, situaţie care pare probabilă, se arată într-un raport al grupului bancar austriac Erste.
FRAUDA de la BACALAUREAT: Examenul de la Bolintineanu nu a fost fraudat pentru prima oară. A mai existat un caz în 2011
O profesoară din dosarul fraudării examenului de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală le-a declarat procurorilor că nu este prima oară când examenul este fraudat la acest liceu şi că şi în 2011 elevii au fost ajutaţi dându-li-se rezolvările sub formă de ciorne.
CRIZA DIN EGIPT: Mohamed Morsi a fost plasat în AREST LA DOMICILIU. Preşedinţia denunţă o "lovitură de stat"
Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciliu, afirmă surse citate de ABC News. Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituţiilor principale imediat după expirarea ultimatumului.
BACALAUREAT 2013. Picaţii din anii trecuţi recunosc un BAC uşor: "Subiectele au fost foarte uşoare, noi am făcut varză"
SUBIECTE BAC 2013. "Extrem de uşoare", aşa au catalogat subiectele majoritatea absolvenţilor chestionaţi de gândul care au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului LA BACALAUREAT 2013. Pentru proba de obligatorie a profilului s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte au dat examenul la MATEMATICĂ - 136.964, iar 37.965 au susţinut proba la ISTORIE.
PROGRAM B'ESTFEST 2013. Nas, Texas, Chase & Status Live şi Biohazard, capetele de afiş la B'ESTFEST 2013. Veste bună pentru fani
PROGRAM B'ESTFEST 2013. Nas, Texas, Chase & Status Live şi Biohazard, capetele de afiş la B'ESTFEST 2013. Fanii festivalului B'ESTFEST Summer Camp, care se desfăşoară în perioada 5-7 iulie pe islazul comunei Tunari, vor avea la dispoziţie o linie specială de autobuz care va funcţiona inclusiv pe timp de noapte şi care va fi pusă la dispoziţie de RATB, informează organizatorii într-un comunicat
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU publicate, după contestaţii, pe EDU.RO
EDU.RO publică ONLINE REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU, după soluţionare contestaţiilor. Unde se mai afişează, câte contestaţii s-au depus şi care este cel mai bun liceu din SIBIU înainte de ADMITERE LICEU 2013.
Un american a prins un peşte de aproape 200 de ani
Un peşte din specia Sebastes borealis (peştele pietrar), cu o longevitate de invidiat - aproximată la 200 de ani, a fost pescuit din Pacificul de Nord, în apropierea coastelor statului american Alaska, de un pescar din Seattle, Henry Liebman, stabilind probabil recordul pentru cel mai bătrân peşte prins vreodată, conform unui material publicat de LiveScience şi citat de Agerpres.
O fostă angajată a unei companii de bijuterii din SUA ar fi furat podoabe de 1,3 mil. de dolari
Ingrid Lederhaas-Okun (46 de ani) fost top-manager al companiei de bijuterii din SUA Tiffany & Co., a fost arestată sub acuzaţia de furt de bijuterii ale renumitului brand, în valoare de 1,3 milioane de dolari, transmite The Daily Beast.
Trupul neînsufleţit al fostului premier Radu Vasile va fi depus joi la Senat.
Fostul premier Radu Vasile, care a incetat din viata marti noaptea, va fi depus joi, la ora 12.00, la Senat, informeaza Mediafax. Secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, a precizat ca trupul neinsufletit al fostului premier va fi depus la Senat de joi, de la ora 12.00, pana vineri, la ora 10.00. Oricine va dori sa-i aduca un ultim omagiu fostului premier va avea acces nerestriction
Bărbatul găsit în ars în apropierea Casei Presei din Capitală şi-a dat singur foc.
Politistii bucuresteni ai Serviciului Omoruri au stabilit ca barbatul gasit ars, miercuri dimineata, in apropiere de Casa Presei, si-a dat singur foc, informeaza oficiali din Politia Capitalei, potrivit Mediafax. Potrivit unor surse apropiate anchetei, barbatul ars se numeste Vasile Rogoz (46 de ani), este angajat la Monitorul Oficial ca instalator si este cunoscut ca avand probleme psihice. Rogoz
Butcher: Susţinem valorile democratice în România datorită parteneriatului nostru.
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei americane la Bucuresti, Duane Butcher, a declarat ca preocuparea SUA pentru valorile si institutiile democratice din Romania vine in virtutea parteneriatului si prieteniei dintre cele doua tari, informeaza Mediafax. "Stabilitatea unei democratii se masoara in stabilitatea si independenta institutiilor sale si in gradul de angajament fata de statul de drept. Anu
Cum a evitat Radu Vasile un RĂZBOI CIVIL, în opinia lui Miron Cozma.
Fostul lider al minerilor Miron Cozma a declarat, miercuri, ca Radu Vasile a fost pentru el un om foarte curajos venind la Cozia, in 1999, si ca prin pactul incheiat atunci a fost evitat un razboi civil, transmite Mediafax. Miron Cozma a transmis in primul rand condoleante familiei fostului premier, din partea sa a si a familiei sale. "Poate ca eu ar trebui sa fiu unul din cei mai vehementi acuzat
Ponta: Sunt fericit să văd că România poate fi un partener stabil pentru SUA.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, prezent la Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia Zilei Independentie sarbatorita in avans, ca este fericit ca Romania a putut depasi criza politica de anul trecut si ca este acum o tara stabila si un partener stabil pentru SUA. 'Fata de anul trecut simt o atmosfera mai relaxata (...). Sunt fercit sa vad ca Romania este o tara stabila si ca poat
SCANDALOS. Şpăgarii de la RADET, prinşi cu mita în casă, eliberaţi din arest!
Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş, acuzaţi că au cerut mită de la două societăţi comerciale, vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, eliberarea lor din arest,...
DECLARAȚII DE AVERE. Oana Mizil a rămas fără bijuterii
Deputatul PSD Oana Mizil a rămas, după divorţul de Jamil Tohme, fără bijuterii în valoare de 760.000 de euro
Un român a câştigat 729.000 de euro la LOTO
Un cetăţean român rezident la Como, în regiunea Lombardia, se numără printre câştigătorii ultimului mare premiu al Loteriei din Italia, el urmând să încaseze suma de 729.000 de euro, informează marţi ediţia online a cotidianului...
DECLARAȚII DE AVERE. Mihai Sturzu a moștenit două terenuri și trei case
Deputatul PSD Mihai Sturzu a moștenit anul acesta două terenuri agricole, două apartamente și o casă.
Barometrul Bunei Guvernari: Eficienta folosirii resurselor - principala problema a autoritatilor publice din Romania, in trimestrul I din 2013. Ministerul Transporturilor, perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica
Peste 100 de antreprenori si executivi din companii romanesti si multinationale considera ca, in primul trimestru din 2013, principala provocare la adresa performantei autoritatilor publice din Romania o reprezinta eficienta utilizarii resurselor, potrivit celei de a patra editii a "Barometrului Bunei Guvernari" - cercetare trimestriala pe care Fundatia Romanian Business Leaders o lanseaza astazi,
Galaxiile gemene inseparabile din constelatia Triangulum
In constelatia Triangulum (Triunghiul) se gasesc galaxiile pereche MRK 1034. Cele doua galaxii gemene, numite PGC 9074 si PGC 9071, sunt destul de aproapiate una de alta pentru a fi conectate gravitational, desi in imagini nu poate fi observata vreo perturbare gravitationala. Cel mai probabil, cele doua formatiuni cosmice de abia au inceput sa interactioneze gravitational, informeaza Agentia Spati
Semnificatiile scandalului fraudei de la Bacalaureat
Toate fraudele din anii anteriori si de anul acesta au fost descoperite de catre procurori si ofiteri de politie. Niciodata de inspectori si/sau Corpul de Control al Ministrului Educatiei. Mai mult, aflam din referatul procurorilor ca inspectori, inclusiv sefa Inspectoratului Sector 6 erau la curent cu pregatirea fraudei si au participat la ea prin „aranjarea” componentei Comisiei de Examen si a e
Nokia si-a extins gama de telefoane mobile 3G accesibile ca pret
Nokia a anuntat miercuri ca si-a extins gama de telefoane mobile 3G cu design clasic prin lansarea a trei dispozitive mobile: Nokia 207, Nokia 208 si Nokia 208 Dual SIM. Timo Toikkanen, vicepresedinte al diviziei Mobile in Nokia, sustine ca acestea sunt cele mai accesibile dispozitive 3G de pana acum si ca sunt destinate celor care apreciaza un telefon clasic dar vor sa beneficieze si de experient
UPDATE Duane C. Butcher: Anul trecut, principala preocupare a SUA a fost protejarea institutiilor democrate si sustinerea statului de drept. Victor Ponta si-a inceput discursul laudand China: Tocmai m-am intors dintr-o tara extraordinara
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Diuane C. Butcher, a declarat miercuri, in discursul sustinut cu ocazia receptiei dedicate Zilei Nationale a Statelor Unite ale Americii, ca in anul care a trecut principala preocupare a SUA a fost protejarea institutiilor democrate ale Romaniei si sustinerea statului de drept, amintind ca in urma cu an, Romania traversa o criza politica. Dipl
Accidentul din Muntenegru: Rezultatele oficiale ale anchetei vor fi anuntate pana vineri
Rezultatele oficiale ale investigatiei in cazul accidentului autocarului romanesc din Muntenegru vor fi anuntate pana vineri, anunta surse oficiale, citate de site-ul ziarului Vijesti, potrivit Mediafax. "Raportul final nu este complet, dar va fi definitivat pana vineri", a declarat procurorul Kolasin Grujici. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, autocarul romanesc se deplasa cu aproxim
Ca sa nu mai ascunda mita in sutien, profesoarele vor supraveghea elevii la Bac topless
Coruptie la Bac! Pitagora a primit spaga ca sa-si modifice teorema in functie de lucrarile elevilorCa sa nu mai ascunda mita in sutien, profesoarele vor supraveghea elevii la Bac toplessZece perle ale elevilor care dau Bacul in limba maghiaraNu suntem atat de diferiti! Barbatii cred in filme porno cum cred femeile in horoscopNu doar vamaiotii sunt nostalgici, ci si europenii: "De cand cu Romania,
Kelemen Hunor despre regionalizare: Pana si Ceausescu a inteles ca nimeni nu fuge cu judetele maghiare
UDMR nu accepta regiunile administrative deoarece infiintarea lor ar fi o "greseala capitala", spune presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit caruia se vrea "recentralizare si golire de atributii", in conditiile in care "pana si Ceausescu a inteles ca nimeni nu fuge" cu judetele maghiare, potrivit Mediafax.
VIDEO Frauda de la Bacalaureat: Banii stransi de diriginti urmau sa fie dati direct sau ascunsi in pachete de tigari, ziare, reviste
Banii stransi de diriginti de la elevii Liceului "Bolintineanu" ajungeau la Costica Varzaru, care urma sa ii dea supraveghetorilor direct sau disimulat in pachete de tigari, ziare sau reviste asezate pe catedre in timpul examenului, potrivit referatului cu propunerea de arestare a fostei directoare, citat de Mediafax.
CRIZA DIN EGIPT: Mohamed Morsi a fost plasat în AREST LA DOMICILIU
Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciliu, afirmă surse citate de ABC News. Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituţiilor principale imediat după expirarea ultimatumului.
Filme din Germania, Austria şi Elveţia, la cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului Român
Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Prima noapte a programului "Legănaţi de Deinotherium", vineri, la Muzeul Antipa
Prima ediţie a programului "Legănaţi de Deinotherium", iniţiat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'' din Capitală, va fi organizată vineri, copiii putând să petreacă o noapte de neuitat în incinta muzeală, potrivit site-ului instituţiei.
Explozia blocului din Floreşti: Femeia reţinută după ce ar fi provocat explozia, arestată
Proprietara apartamentului dintr-un bloc din localitatea clujeană Floreşti, unde s-a produs o explozie în urma căreia au fost avariate 16 apartamente şi şase autoturisme, a fost arestată pentru 29 de zile, pentru distrugere.
PROTESTELE din EGIPT: Mohamed Morsi propune formarea unui "guvern de larg consens"
Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, propune "formarea unui guvern de coaliţie şi de larg consens", în contextul expirării ultimatumului armatei.
Miron Cozma: Pentru mine Radu Vasile a fost un om foarte curajos
Fostul lider al minerilor Miron Cozma a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Radu Vasile a fost pentru el un om foarte curajos venind la Cozia, în 1999, şi că prin pactul încheiat atunci a fost evitat un război civil.
Egiptul, în pragul unui război civil. Televiziunea: Preşedintele Morsi a fost arestat. LIVE VIDEO
Preşedintele egiptean, Mohammed Morsi, se află în arest la domiciliu, transmite pe Twitter ABC News, citând televiziunea de la Cairo.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. La CLUJ, aproape jumătate dintre contestaţii au fost admise
EDU.RO publică REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CLUJ - Găseşti aici rezultatele finale la CAPACITATE 2013 Cluj, după soluţionarea contestaţiilor.
SCANDAL la Tarom. Şeful board-ului despre managerul privat: "Când CA şi-a pierdut încrederea în directorul general, atunci respectivul îşi face bagajele şi pleacă"
Scandalul izbucnit între Consiliul de Administraţie al Tarom, condus de Dan Pascariu, pe de o parte, şi managerul privat al operatorului aerian, belgianul Christian Heinzmann şi Lucian Isar, fost membru al board-ului Tarom, ia amploare.
Primăria Municipiului Bucureşti: Arena Naţională are toate avizele necesare funcţionării
Primăria Municipiului Bucureşti precizează, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că desfăşurarea activităţilor sportive pe Arena Naţională nu sunt periclitate, stadionul având certificatul de securitate valabil până la sfârşitul lunii august.
Linie specială de autobuze RATB pentru festivalul B'estfest
Publicul B'estfest Summer Camp care va alege să mergă la festival cu mijloacele de transport în comun va avea la dispoziţie o linie specială care va funcţiona inclusiv pe timp de noapte, pusă la dispoziţie cu sprijinul RATB, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Emagic.
Cristescu: Nu cred că ne vom întâlni astăzi cu George Copos. Trebuie să mai primim nişte acte
Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că nu crede că se va întâlni astăzi cu George Copos pentru semnarea contractului de preluare a FC Rapid, deoarece mai sunt necesare acte care să dovedească acordul Adunării Generale a Acţionarilor în privinţa tranzacţiei.
Horia Tecău şi Sania Mirza, în sferturi la dublu mixt la Wimbledon
Tenismanul Horia Tecău şi jucătoarea indiană Sania Mirza s-au calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.
Amy Winehouse - subiectul unei expoziţii de fotografie, la Londra
Amy Winehouse este subiectul unei expoziţii de fotografie care s-a deschis recent la Londra şi care o prezintă pe cântăreaţa care a decedat la vârsta de 27 de ani în ipostaze insolite, necunoscute publicului până în prezent.
FSLI cere ministrului Educaţiei urgentarea organizării concursurilor pentru directorii de şcoli
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) i-a solicitat ministrului Educaţiei, într-o scrisoare deschisă, să adopte de urgenţă măsurile necesare pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ.
Plata pentru 51% din CFR Marfă, în maxim zece zile de la aprobarea autorităţii de concurenţă
Ministerul Transporturilor modifică termenul pentru încasarea banilor din privatizarea CFR Marfă la cel mult zece zile de la acordul autorităţilor de concurenţă, pentru a evita situaţia în care procesul să fie anulat în urma unei decizii a respectivei instituţii.
Directorii de la RADET, acuzaţi de corupţie, vor fi cercetaţi în libertate
Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş, acuzaţi că au cerut mită de la două societăţi comerciale, vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, eliberarea lor din arest, aceştia având interdicţie de a pleca din Bucureşti şi Ilfov.
James Franco vrea să regizeze un film după "Zgomotul şi furia", de William Faulkner
Actorul James Franco vrea să regizeze un film după romanul din 1929 al lui William Faulkner "Zgomotul şi furia" şi doreşte să îl includă în distribuţia acestei adaptări pe John Hamm, starul serialului "Mad Men".
Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher: Accesul României în programul Visa Waiver va mai dura probabil câţiva ani
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat, miercuri, că accesul României în programul Visa Waiver va avea loc cel mai probabil peste "câţiva ani".
Oficial SUA: Accesul României în programul Visa Waiver va mai dura probabil câţiva ani
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat, miercuri, că accesul României în programul Visa Waiver va avea loc cel mai probabil peste "câţiva ani".
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 EDU.RO. De ce au fost atât de bune rezultatele de anul acesta
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 PE EDU.RO. Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan afirmă că procentul de absolvenţi de clasa a VIII-a "cu note de trecere la evaluarea naţională a crescut nu datorită performanţei sporite din sistem, ci pe seama subiectelor mai uşoare", adăugând că învăţământul românesc este "prea permisiv cu frauda"
Regele Belgiei, Albert al II-lea, va abdica pe 21 iulie
Regele Belgiei, Albert al II-lea, va anunţa miercuri, într-un discurs televizat, că va abdica pe 21 iulie, de Ziua naţională, relatează presa belgiană, citată de AFP.
Horia Tecău şi Sania Mirza, în sferturi la dublu mixt la Wimbledon
Tenismanul Horia Tecău şi jucătoarea indiană Sania Mirza s-au calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.
Percheziţii la Inspectoratul Şcolar, în dosarul şpăgii la Bac de la Liceul Bolintineanu.
Procurorii fac, miercuri, perchezitii la Inspectoratul Scolar pentru documentele legate de felul in care s-au facut numirile in Comisia de evaluare de la Liceul Bolintineanu, potrivit Romania TV. Oamenii legii vor sa afle cum au fost numiti membrii comisiei de la bacalaureat si daca s-au respectat normele in acest sens. Procurorii ridica mai multe documente de la Inspectoratul Scolar din Sectorul
Când vor fi încasaţi banii din privatizarea CFR Marfă.
Ministerul Transporturilor modifica termenul pentru incasarea banilor din privatizarea CFR Marfa la cel mult zece zile de la acordul autoritatilor de concurenta, pentru a evita situatia in care procesul sa fie anulat in urma unei decizii a respectivei institutii, transmite Mediafax. "Este o propunere de modificare pe care am trecut-o in hotararea de guvern pentru ca nu ne permitem sa ne jucam, sa
Directorii de la RADET acuzaţi de corupţie, eliberaţi din arest.
Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus, acuzati ca au cerut mita de la doua societati comerciale, vor fi cercetati in libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, eliberarea lor din arest, cu interdictia de a pleca din Bucuresti si Ilfov, transmite Mediafax. Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, recursurile facute de directorul general al RADET Bu
VIDEO. Reuniune de urgenţă a liderilor militari din Egipt. ...
UPDATE: Ultimatumul dat de catre armata presedintelui egiptean Mohame Morsi pentru a renunta la putere expira la ora 18:00. Armata a preluat televiziunea. Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor din Egipt. _ _ _ _ Sefii armatei egiptene s-au reunit, miercuri, de urgenta, la cateva ore dupa ce presedintele islamist Mohamed Morsi a refuzat orice plecare anticipata de la putere, asa cum ii cer mani
Marea slăbiciune din sistem care a ieşit la iveală după accidentul din Muntenegru.
In urma cu zece zile, 18 romani si-au pierdut viata intr-un accident de autocar petrecut in Muntenegru, iar alti 29 au fost raniti. Anchetatorii au stabilit, cu ajutorul tahografului, ca autocarul romanesc se deplasa cu o viteza de 80 de kilometri pe ora, de doua ori mai mare decat limita admisa pentru acel sector de drum. Plecand de la acest fapt, am vrut sa vedem in ce masura profesionalismul so
României va mai avea de aşteptat pentru a intra în programul Visa Waiver. Vezi de ce.
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a declarat, miercuri, ca accesul Romaniei in programul Visa Waiver va avea loc cel mai probabil peste "cativa ani", informeaza Mediafax. "Sper ca foarte curand, dar in mod real nu e vorba de urmatorii cativa ani. Asa cum stiti, am vazut o scadere constanta a ratei de refuz a solicitarilor de vize si aceasta ajuta Romania, dar in
Cum racola profesorul de religie de la "Bolintineanu" o profesoară de română ...
Profesorul de religie de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Leonard Petre, a vorbit cu o profesoara de Limba romana sa vina la scoala luni, in ziua sustinerii probei, pentru a rezolva subiectele extrase, raspunsurile urmand sa ajunga la elevi, potrivit procurorilor. Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, demisa luni din functie, a fost arestata preventiv pentru
Ziua Z pentru ministrul Fenechiu.
Relu Fenechiu va renunta la postul de ministru al Transporturilor daca va fi condamnat, astazi, in dosarul “Transformatorul'. In acest caz, in USL sunt vehiculate doua variante: preluarea interimatului de catre Victor Ponta sau numirea rapida a unui nou ministru, cel mai probabil Ovidiu Silaghi. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL), a declarat, ieri, ca, in cazul in care va fi condamnat
CE ar putea permite Românie, să cheltuiască mai mult pentru investiţii.
Unele cheltuieli pentru investitii in sectoare precum transport, energie si alte tipuri de infrastuctura, cofinantate cu fonduri UE, ar putea sa nu fie incluse in calculul deficitului bugetar pentru anii 2013 si 2014, in cazul unor state UE, printre care si Romania, transmite Mediafax. Comisia Europeana (CE) ar putea permite unor state membre, in urma unor analize individuale, o flexibilitate mai
Fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, scos de sub urmărire penală.
Judecatoarea Cristina Valeanu, fost presedinte al Curtii de Apel Iasi, promovata la instanta suprema, a fost scoasa de sub urmarire penala de catre DNA, in dosarul in care a fost cercetata pentru ca l-ar fi anuntat pe fostul presedinte al Tribunalului Iasi ca este interceptat telefonic si ambiental, transmite Mediafax. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut cercetari in cazul C
Metroul bucureştean se infundă în subteranele contractuale..
Ministerul Transporturilor a propus firmelor care construiesc tronsonul de metrou Drumul Taberei Eroilor, respectiv Max Boegl-Astaldi, schimbarea sursei de finantare pentru proiect, respectiv inlocuirea banilor alocati dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana de Investitii, impreuna cu bugetul de stat, cu finantari venite de la Comisia Europeana (CE), in cadrul viitorului Programului Operation
Regele Albert al II-lea al Belgiei îşi va anunţa abdicarea de la tron.
Regele Belgiei, Albert al II-lea, se va adresa, miercuri, poporului pentru a-si anunta abdicarea de la tron, anunta BBC News, potrivit Mediafax. Anuntul regelui, in varsta de 79 de ani, va fi transmis de principalele canale de radio si televiziune din tara, anunta palatul regal. La finalul acestui anunt, premierul belgian Elio Di Rupo se va adresa si el natiunii. Zvonurile cu privire la abdicarea
Regele Albert al Belgiei urmează să își anunțe abdicarea
Regele Belgiei, Albert al II-lea, urmează să se adreseze în această seară naţiunii într-un discurs televizat, a anunţat Palatul Regal, în care monarhul în vârstă de 79 de ani îşi va anunţat, cel mai probabil,...
Tamaș riscă 12 ani de închisoare!
Fotbalistul de la West Bromwich Albion ar putea plăti scump beția din urmă cu o lună.
DECLARAȚII DE AVERE. Cristiana Anghel a câștigat mai mulți bani de la Antena 3 decât din salariul de învățătoare
Conform declarației de avere depuse la Senat pe 14 iunie, pentru fosta grevistă a foamei Cristiana Anghel, ajunsă din decembrie senator PC, 2012 a fost un an în care nu a făcut economii, dar în schimb s-a îmbogățit în împrumuturi...
INCREDIBIL: Rapidul nu s-a vândut nici azi! „Sunt mort de supărare”
Preluarea grupării de lângă Podul Grant de către Nicolae Cristescu s-a amânat din nou.
BACALAUREAT 2013. RECORD de eliminați la BAC în CONSTANȚA: 29 de candidați cu mâța-n sac
Constanța a devenit campionă la numărul de elevi eliminați din examenul de Bacalaureat. După ce luni, la proba scrisă de Limba română au fost prinși 21 de trișori, astăzi, la probele de matematică și istorie, alți 29 de elevi...
DECLARAŢIE BIZARĂ a şefului CA Tarom: Voi cere să nu mai aducă UN STRĂIN în fruntea companiei
Şeful Consiliului de Administraţie al Tarom, Dan Pascariu, porneşte de la concepţia că un singur expat nu poate reforma din teemelii o companie de stat, în cadrul echipei de management privat.
Johnny Depp a SĂRUTAT PE BUZE un celebru realizator TV după ce i s-a spus că are "un CHIP FRUMOS" | VIDEO
Prezent la "Jimmy Kimmel Live!", de la ABC, pentru a-şi promova noul său film "The Lone Ranger", Johnny Depp l-a sărutat pe buze pe Jimmy Kimmel, după ce prezentatorul emisiunii l-a complimentat spunându-i că are "un chip...
A fost descoperită o substanţă cancerigenă în una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare
În martie, anul trecut, companiile Pepsi şi Coca Cola au recunoscut că băuturile conţin substanţe cancerigene şi pentru a nu fi obligate să avertizeze consumatorii de acest risc prin etichetarea produsele cu un avertisment, au...
Nokia pariază în continuare pe telefoane accesibile
Nokia, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, şi-a extins astăzi gama de telefoane mobile cu design clasic prin lansarea a trei noi modele.
BACALAUREAT 2013. PERCHEZIȚII la Inspectoratul Școlar București
Procurorii efectuează la această oră percheziții la sediul Inspectoratului Șoclar București, în dosarul privind frauda de la examenul de Bacalaureat 2013 de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală.
Optiune de cumparare si schimbare de control intre actionarii Rogalski Grigoriu Public Relations
Rogalski Grigoriu Public Relations a anuntat miercuri ca actionarii sai au semnat un pact de optiune de cumparare, document prin care Eliza Rogalski si Alina Damaschin au optiunea de a cumpara de la Dragos Grigoriu, Corina Grigoriu si Florina Varzariu detinerile acestora integrale, sub conditia indeplinirii unor criterii de performanta financiara, in perioada ce urmeaza.
​Parlamentul European cere respectarea statului de drept in Ungaria
Eurodeputatii au votat miercuri, cu o larga majoritate, un raport care cere autoritatilor ungare sa respecte statul de drept si valorile UE, la o zi dupa dezbaterile aprinse care au avut loc la Strasbourg, in prezenta premierului ungar Viktor Orban, scrie AFP.
Care sunt efectele unui examen cu subiecte usoare? Mircea Miclea discuta online joi, de la ora 15:30, despre controversele de la Evaluarea Nationala 2013
Profesori, elevi, parinti sau simpli cititori s-au revoltat cand au vazut subiectele la matematica date absolventilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala 2013. Rezultatele, care au adus o promovabilitate cu aproape 10 puncte procentuale mai mare decat anul trecut, au confirmat controversele. Dar care este efectul pe termen lung al distorsionarii unui concurs national? Mircea Miclea, profesor
Caricatura zilei, partea 1. Pericolele noii Constitutii - varianta Iepurele Mizantrop si ExpertForum
Discutia despre "bombele" ascunse in proiectul de revizuire a Constitutiei este deseori prea tehnica si greu digerabila. ExpertForum si Iepurele Mizantrop (caricaturist cu un succes urias pe Facebook) au transpus in desene cinci dintre cele mai relevante modificari propuse de comisia parlamentara condusa de Crin Antonescu. Le vom publica zilnic, timp de cinci zile. Iata prima caricatura.
De ce avem mijloace de transport in comun fara aer conditionat si cati bani cere RATB pentru innoirea parcului auto
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) are nevoie in urmatorii trei ani de circa 760 de milioane de lei pentru innoirea parcului auto, potrivit planului de administrare elaborat de noul consiliu de administratie al Regiei si care urmeaza sa fie supus la vot in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. De acesti bani ar urma sa se cumpere circa 100 de tramvaie, 200 de tr
Wimbledon: Novak Djokovic, in semifinale dupa ce l-a invins pe Tomas Berdych
Novak Djokovic, cap de serie numarul unu, s-a calificat in semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce l-a invins pe Tomas Berdych, favorit numarul sapte.
De-ale bacalaureatului
​Discutia care urmeaza are loc intre doi membri ai aceleiasi comisii de bacalaureat: unul tânar, la primul sau bacalaureat ca examinator, iar celalalt carunt, intelept si aproape de pensie. “Ce-ai innebunit ? Nu stii ca asa merg treburile la noi. Baga-ti mintile in cap si nu-i intreba daca au citit cartea? Ce faci daca-ti raspund ca n-au citit-o ? Cum mai poti sa-i treci ? Lasa-i sa spuna ce-or sp
Fenechiu: Sunt născut pe 4 iulie, dar au greşit certificatul. Sărbătoresc şi pe 3, şi pe 4
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat miercuri că este născut pe 4 iulie, însă îşi sărbătoreşte aniversarea şi pe 3 iulie, data care a fost trecută în certificatul de naştere.
Şeful armatei egiptene s-ar fi întâlnit cu Mohamed ElBaradei
Şeful armatei egiptene, Abdel Fattah al-Sissi, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentantul opoziţiei Mohamed ElBaradei, cu lideri religioşi şi reprezentanţi ai unor partide islamice, inclusiv cel al preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat o sursă militară.
Şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta un proiect regional denumit "Dracula"
Autorităţile locale din şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta, din fonduri europene, un proiect regional denumit "Dracula", care să prezinte şi să valorifice miturile şi legendele locale, propunerea fiind făcută de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.
FRAUDA de la BACALAUREAT: Profesorul de religie de la Bolintineanu se ocupa să aducă la bac o profesoară de română pentru rezolvarea subiectelor. INTERCEPTĂRI ALE DISCUŢIILOR
Profesorul de religie de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Leonard Petre, a vorbit cu o profesoară de Limba română să vină la şcoală luni, în ziua susţinerii probei, pentru a rezolva subiectele extrase, răspunsurile urmând să ajungă la elevi, potrivit procurorilor.
Fost vicepreşedinte AVAS, numit director general al World Trade Center, în locul lui Mircea Ursache
Complexul World Trade Center Bucureşti, în insolvenţă, are un nou director general, Cristina Chiriac, un fost vicepreşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), numit marţi în funcţie de către administratorul judiciar, în locul lui Mircea Ursache.
Expediţii în Egiptul Antic, călătorii în Columbia şi Argentina şi ateliere creative, la Antipa
Copiii dornici de aventură sunt aşteptaţi, pe toată perioada verii, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală, pentru a intra în culisele profesiei de cercetător ştiinţific, dar şi pentru a descoperi misterele Egiptului Antic şi frumuseţile pădurilor amazoniene.
Turcan: Procentul notelor de trecere la evaluarea naţională nu se datorează performanţei, ci subiectelor uşoare
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan afirmă că procentul de absolvenţi de clasa a VIII-a "cu note de trecere la evaluarea naţională a crescut nu datorită performanţei sporite din sistem, ci pe seama subiectelor mai uşoare", adăugând că învăţământul românesc este "prea permisiv cu frauda".
Remus Cernea a încasat peste 21.000 de lei de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica
Deputatul independent Remus Cernea a încasat 14.495 lei în calitate de consilier la Hidroelectrica şi 7.083 lei de la Comisia de privatizare a Nuclearelectrica, sumele fiind menţionate în declaraţia sa de avere.
CE ar putea permite unor ţări UE, inclusiv României, să cheltuiască mai mult pentru investiţii
Unele cheltuieli pentru investiţii în sectoare precum transport, energie şi alte tipuri de infrastuctură, cofinanţate cu fonduri UE, ar putea să nu fie incluse în calculul deficitului bugetar pentru anii 2013 şi 2014, în cazul unor state UE, printre care şi România.
Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Presupusul ucigaş către amantă: Cadavrul este destul de departe
Bărbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol i-ar fi spus amantei sale, o tânără de 19 ani care este acum martor în proces, că Apostol a fost împuşcat "de nişte prieteni de-ai săi", iar cadavrul "este destul de departe", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Raluca Turcan: În loc să avem educaţie de A, statul ne serveşte educaţie de E-uri
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan spune că statul tratează cu toleranţă potenţiale pericole privind sănătatea copiilor, în contextul permiterii promovării margarinei în şcoli, spunând că "în loc să avem educaţie de A, statul ne serveşte educaţie de E-uri".
Cirque du Soleil: Reprezentaţiile în România se desfăşoară conform programării, între 5-8 septembrie
Reprezentaţiile Cirque du Soleil în România, programate în perioada 5 - 8 septembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, nu sunt afectate de accidentul mortal suferit, sâmbăta trecută, la Las Vegas, de o artistă a companiei.
Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath"
Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath".
ADMITERE LICEU 2013. Topul celor mai bune licee după ultima medie de admitere
ADMTIERE LICEU 2013. De REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, gândul vă prezintă clasamentul celor mai bune 20 de licee din România
Şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta proiectul "de interes regional, naţional şi internaţional - Dracula"
Autorităţile locale din şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta, din fonduri europene, un proiect regional denumit "Dracula", care să prezinte şi să valorifice miturile şi legendele locale, propunerea fiind făcută de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.
PE aprobă proiectul de buget al UE pentru 2014-2020
Parlamentul European (PE) a aprobat, miercuri, proiectul de buget plurianual al UE pentru perioada 2014-2020, punând capăt unei luni de blocaj după ce a obţinut o flexibilitate mai mare în privinţa folosirii creditelor, relatează AFP.
Client înjunghiat într-un restaurant din sectorul 3 al Capitalei, după ce i-a cerut unui lăutar care cânta în local „să cânte la altă masă”
Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiat în picior, marţi seară, într-un restaurant din sectorul 3 al Capitalei, după ce i-a cerut unui lăutar care susţinea un program artistic să reducă volumul boxelor, informează Poliţia Capitalei.
Moartea lui Radu Vasile. Ponta: "E o pierdere grea pentru România"
După anunţul că Radu Vasile a încetat astăzi din viaţă, premierul Victor Ponta a transmis condoleanţe, în nume personal şi în cel al Guvernului, familiei fostului prim-ministru ţărănist.
Human Rights Watch: Aproape o sută de agresiuni au fost comise în câteva zile în Piaţa Tahrir din Cairo
Aproape o sută de agresiuni au fost comise în Piaţa Tahrir şi în împrejurimile oraşului Cairo, în cadrul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat miercuri Human Rights Watch (HRW), relatează AFP.
Femeile sunt la fel de fertile la 39 de ani ca la 27
Majoritatea femeilor care vor să îşi întemeieze mai întâi o carieră şi mai apoi o familie renunţă la planurile profesionale înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, pentru a deveni mame, din considerente medicale
Ministrul german de Interne: Nu mai folosiţi Facebook şi Google dacă nu vreţi să mai fiţi spionaţi
Ministrul de Interne german Hans-Peter Friedrich a declarat că cei care se tem că sunt spionaţi de serviciile secrete ale SUA ar trebui să renunţe la site-urile americane, ale căror servere se află în SUA.
Anunţul Cirque du Soleil, după ce o acrobată şi-a pierdut viaţa în urma unui accident, săptămâna trecută
Reprezentaţiile Cirque du Soleil în România, programate în perioada 5 - 8 septembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, nu sunt afectate de accidentul mortal suferit, sâmbăta trecută, la Las Vegas, de o artistă a companiei.
Wimbledon: Perechea Horia Tecau/ Sania Mirza, in sferturile probei de dublu mixt
Horia Tecau si Sania Mirza (India) au obtinut, miercuri, calificarea in sferturile probei de dublu mixt de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informeaza site-ul oficial al competitiei.
BAC 2013 Cum arata subiectele de la Matematica pentru profilul Tehnologic, introduse anul acesta pentru prima oara la Bacalaureat
Subiectele de la Bacalaureatul 2013 au venit astazi cu o noutate: pentru prima oara in istorie, absolventii de liceele tehnologice au avut de rezolvat la examenul de Matematica subiecte diferite de ale elevilor de la toate celelalte profile. Amintim ca liceele Tehnologice au inregistrat cele mai slabe rezultate la sesiunile de pana acum ale bacalaureatului, iar decizia diferentierii subiectelor a
Actorii Rodica Mandache si Marius Manole revin in spectacolul Marea iubire a lui Sebastian, sambata la Godot Cafe Teatru
Spectacolul "Marea iubire a lui Sebastian" cu actorii Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria si Istvan Teglas revine sambata, la ora 19:00, la Godot Cafe Teatru (strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi). Piesa urmareste povestea tumultoasa de dragoste dintre actrita Leny Caler si Mihail Sebastian. Textul reuneste fragmente din "Jurnalul" scriitorului, mergand pe firul corespondentei rea
Fenechiu îşi aşteaptă sentinţa: ce câştigă Ponta?.
Ministrului Transporturilor isi asteapta verdictul cu aroganta celui care crede ca nu va fi pedepsit niciodata pentru matrapazlacurile facute. Cearcanele si pungile de sub ochi nu ii schimba cu nimic imaginea de pradator lacom, care sta de veghe, chiar si atunci cand are burta plina. Relu Fenechiu a spus ca nu demisioneza din functia de ministru al Transporturilor, ca si cum ar stii dinainte ce ur
Turcan: Şcolile profesionale nu trebuie să fie camere ale refuzaţilor.
PDL considera ca scolile profesionale trebuie sa devina "ateliere de formare a bunilor meseriasi, nu camere ale refuzatilor, asa cum se intampla azi", informeaza Mediafax. Democrat-liberalii propun incurajarea implicarii mediului privat in invatamantul profesional, a declarat, miercuri, vicepresedintele PDL Raluca Turcan.Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, la Sibiu, ca "in Rom
De ce sărbătoreşte Fenechiu DOUĂ zile de naştere.
Ministrul Transporturilor a declarat, miecuri, ca este nascut pe 4 iulie, insa isi sarbatoreste aniversarea si pe 3 iulie, data care a fost trecuta in certificatul de nastere, transmite Mediafax. "E o chestie incurcata aici. Sunt nascut pe 4 iulie, dar au gresit certificatul si m-au trecut pe 3. Asa ca sarbatoresc si pe 3, si pe 4", a spus Fenechiu. Intrebat ce isi doreste de ziua sa, joi, cand es
5 primării din Covasna, date în judecată pentru inscripţii exclusiv în maghiară.
Cinci primarii din judetul Covasna au fost date in judecata de Prefectura intrucat ar avea inscriptii exclusiv in limba maghiara, informeaza Mediafax. Institutia a cerut instantei sa dispuna inlaturarea unor inscriptii precum "Községháza" (Casa comunei) sau "Városháza" (Casa orasului) de pe sediile administratiilor. Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat, miercuri, ca a dat in judecat
BACALAUREAT 2013. Constanţa. 29 de candidaţi, eliminaţi de la proba obligatorie de profil.
Un numar de 29 de candidati din judetul Constanta au fost eliminati, miercuri, de la proba obligatorie de profil a examenului de bacalaureat dupa ce au fost prinsi avand telefoane mobile sau incercand sa copieze, informeaza Mediafax. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, 6.574 de absolventi de liceu din judet au sustinut, miercuri, proba scrisa obligatorie a p
CNCD: Declaraţia lui Băsescu despre natalitate nu constituie discriminare.
Declaratia facuta de presedintele Traian Basescu privind natalitatea si rolul femeii nu constituie discriminare, informeaza Mediafax. Ea se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), exprimandu-si insa dezaprobarea fata de continutul declaratiei. Vezi si VIDEO. Basescu vrea o femeie presedinte CNCD a dezbatut si solutionat, mi
Ce Se îNtâMplă La Tarom
După declarațiile făcute de actualul CEO al operatorului aerian național, Christian Heinzmann, respectiv fostul membru al consiliului de administrație al companiei, Lucian Isar, Ministerul Transporturilor a trimis astăzi corpul...
ULTIMELE CUVINTE. Ce au spus condamnaţii la moarte înainte de a fi executaţi
De când pedeapsa capitală a fost reintrodusă în statul american Texas, în 1982, autorităţile au păstrat ultimele declaraţii făcute de cei care au fost executaţi. Publicaţia britanică The Guardian a întocmit o listă cu cele mai...
BACALAUREAT 2013. 29 de candidați au fost eliminați de la proba de matematică și istorie
BAC 2013. 29 din cei 6.574 de candidați care au susținut astăzi proba la matematică și la istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.
Scenaristul unui film premiat cu Oscar, candidatul opoziţiei la prezidenţialele din Azerbaijan
O coaliţie a opoziţiei din Azerbaidjan l-a desemnat ieri pe scenaristul Rustam Ibrahimbekov - care a contribuit la filmul "Soare înşelător", recompensat cu premiul Oscar - pentru a-l înfrunta pe actualul preşedinte Ilham Aliev la...
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu: Mii de feroviari, dornici să fie concediați pe bază de voluntariat
Mii de salariați din cadrul CFR Călători, CFR SA sau CFR Marfă s-au înscris deja pe liste și vor fi concediați pe bază de voluntariat, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
Steven Tyler, solistul Aerosmith, va fi OPERAT: " Este un MIRACOL că mai pot sta în picioare" | VIDEO
Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, este programat pentru o intervenţie chirurgicală de înlocuire a unui genunchi. Operaţia va fi făcută în luna noiembrie, informează contactmusic.com.
Cabinetele stomatologice, șansa TURISMULUI ROMÂNESC
Care sunt avantajele competitive ale unei destinaţii turistice din România, faţă de una din Austria sau Bulgaria? Cum ar putea hotelierii români să atragă mai mulţi clienţi, nu doar din ţară, ci şi din străinătate?
Un Nou Serviciu Orange
Orange România a lansat în premieră pe piaţa de telecomunicaţii din România serviciul de rezervare online. Acesta se adresează celor care vor să se asigure că vor găsi în stoc produsul dorit atunci când ajung in Orange...
Lentile de contact care oferă vedere telescopică
O echipă de cercetători a creat lentile de contact care, atunci când sunt utilizate împreună cu ochelari speciali, oferă purtătorului vedere telescopică, mărind detaliile cu până la 2,8 ori.
Află povestea neștiută a bijuteriilor vitalizante din coral
Coralul este o piatră de o fascinație aparte, care ca și perla, este de natură organică, provenită din scheletul coloniilor de corali de pe fundul mărilor și a oceanelor lumii. Bijuteria care se confecționează din coralul luat de pe fundul mărilor și oceanelor, este foarte frumoasă și foarte benefică. Piatra de coral, poate fi întâlnită în următoarele nuanțe: alb, roșu, roz și considerat regele co
Motociclist ucis de mașina lui Marica
Un motociclist a fost ucis miercuri, în jurul orei 14.00, pe șoseaua Iancu Nicolae din București, de mașina fotbalistului Ciprian Marica. Accidentul mortal a avut loc miercuri, în jurul orei 14.00, pe șoseaua Iancu Nicolae, din cartierul Pipera. Bărbatul mort era angajat al Ambasadei SUA la București. Mașina a fotbalistului Ciprian Marica, care a accidentat mortal motociclistul, era condusă de un
A murit Radu Vasile, fost premier al României
Radu Vasile, fost prim ministru al României în perioada 1998-1999, a decedat azi, într-un spital din Israel. Demnitarul avea 71 de ani și suferea de cancer la colon. Decesul lui Radu Vasile s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 4.00, într-un salon al unui spital din Israel. Anunțul a fost făcut de Corneliu Vadim Tudor, care este vecin cu fostul premier. Radu Vasile suferea de mai mu
O fetiță a fost violată timp de un an de zile de tatăl vitreg
O fetiță în vârstă de 13 ani, din Valea Cireșului, comuna  Botoroaga, a trăit în ultimul an un adevărat calvar, fiind violată cu bestialitate de tatăl vitreg. Concubinul mamei sale, așa zisul tată vitreg, a abuzat-o sexual pe copilă timp de un an de zile, fără ca mama ei să știe de acest lucru. Coșmarul fetei s-a sfârșit abia luna trecută, când, în urma unei sesizări, polițiștii din Botoroaga au d
Fenechiu: România încasează 367 mil. euro prin POS T, la câteva zile după deblocarea plăţilor
Comisia Europeană a aprobat o decontare de 315 milioane euro prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS T), având în curs de aprobare încă 52,7 milioane euro, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
Regele Belgiei, Albert al II-lea, va abdica pe 21 iulie
Regele Belgiei, Albert al II-lea, va anunţa miercuri, într-un discurs televizat, că va abdica pe 21 iulie, de Ziua naţională, relatează presa belgiană.
Justiţia sud-africană a confirmat ordinul de exhumare a rămăşiţelor unor copii ai lui Mandela
Justiţia sud-africană a respins, miercuri, argumentele nepotului lui Nelson Mandela care refuză să repatrieze rămăşiţele a trei copii ai fostului preşedinte la Qunu (sud), satul copilăriei marelui om în care doreşte să fie înmormântat.
Kelemen: Până şi Ceauşescu a înţeles că nimeni nu fuge cu judeţele maghiare
UDMR nu acceptă regiunile administrative deoarece înfiinţarea lor ar fi o "greşeală capitală", spune preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit căruia se vrea "recentralizare şi golire de atribuţii", în condiţiile în care "până şi Ceauşescu a înţeles că nimeni nu fuge" cu judeţele maghiare.
PROTESTELE din EGIPT: Aproape o sută de agresiuni au fost comise în câteva zile în Piaţa Tahrir, inclusiv violuri
Aproape o sută de agresiuni au fost comise în Piaţa Tahrir şi în împrejurimile oraşului Cairo, în cadrul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat miercuri Human Rights Watch (HRW).
CNCD a decis: Declaraţia lui Băsescu despre natalitate nu constituie discriminare
Declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu privind natalitatea şi rolul femeii nu constituie discriminare, încadrându-se în limitele libertăţii de exprimare, a decis Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), exprimându-şi însă dezaprobarea faţă de conţinutul declaraţiei.
CNCD: Declaraţia lui Băsescu despre natalitate nu constituie discriminare
Declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu privind natalitatea şi rolul femeii nu constituie discriminare, încadrându-se în limitele libertăţii de exprimare, a decis Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), exprimându-şi însă dezaprobarea faţă de conţinutul declaraţiei.
Kelemen: Până şi Ceauşescu şi-a dat seama că nu fuge nimeni cu Harghita şi Covasna în spate
UDMR nu acceptă regiunile administrative deoarece înfiinţarea lor ar fi o "greşeală capitală", spune preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit căruia se vrea "recentralizare şi golire de atribuţii", în condiţiile în care "până şi Ceauşescu a înţeles că nimeni nu fuge" cu judeţele maghiare.
CNCD: Declaraţia lui Băsescu despre natalitate nu constituie discriminare
Declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu privind natalitatea şi rolul femeii nu constituie discriminare, încadrându-se în limitele libertăţii de exprimare, a decis Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), exprimându-şi însă dezaprobarea faţă de conţinutul declaraţiei.
Doi sateliţi ai lui Pluto au primit numele Cerber şi Styx
Al patrulea şi al cincilea satelit ai planetei pitice Pluto, descoperiţi în 2011, respectiv 2012, au fost numiţi oficial Kerberos (Cerber) şi Styx, a anunţat Uniunea Astronomică Internaţională (UAI).
Una din metodele de fecundare in vitro poate provoca retard mintal
O metodă utilizată în aproape jumătate dintre fecundările in vitro (FIV) poate creşte riscurile de retard mintal pentru bebeluşii concepuţi astfel, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association.
Kelemen: Radu Vasile rămâne în istorie ca premierul ce a pregătit începerea negocierilor de aderare la UE
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Radu Vasile va rămâne în istorie drept premierul care a pregătit începerea negocierilor de aderare la UE şi care a aplicat reforme economice extrem de dure, cu o miză foarte mare în acel moment politic.
PROTESTELE din EGIPT: Ministerul de Interne avertizează că va riposta în cazul actelor de violenţă
Ministerul egiptean de Interne a avertizat miercuri că va răspunde "ferm" oricăror acte de violenţă, într-un comunicat difuzat cu două ore înaintea ultimatumului dat de armată.
Înotătoarea Libby Trickett se retrage din activitate
Înotătoarea australiană Libby Trickett, cvadruplă campioană olimpică, a anunţat, miercuri, că se retrage din activitate, din cauza unei accidentări la încheietură.
Steven Tyler va fi operat
Cântăreţul Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, este programat, în această toamnă, pentru o intervenţie chirurgicală de înlocuire a unui genunchi.
BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ şi ISTORIE: BAREM şi SUBIECTE, în timp real pe Gândul,info - UPDATE
BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ şi ISTORIE - Gândul publică aici în exclusivitate, baremul şi subiectele la BAC 2013 primite de elevii care susţin miercuri proba scrisă obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ sau la ISTORIE.
ADMITERE LICEU 2013. Cel mai bun liceu din Dolj
După REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, elevii intră în etapa de ADMITERE LICEU 2013. Află care este cel mai bun liceu din judeţul DOLJ pentru ADMITERE LICEU 2013.
Presupusul ucigaş al omului de afaceri Abel Apostol, către amantă: "Cadavrul este destul de departe"
Bărbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol i-ar fi spus amantei sale, o tânără de 19 ani care este acum martor în proces, că Apostol a fost împuşcat "de nişte prieteni de-ai săi", iar cadavrul "este destul de departe", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Client înjunghiat într-un restaurant din sectorul 3 al Capitalei, după ce i-a cerut unui lăutar care cânta în local să dea muzica mai încet
Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiat în picior, marţi seară, într-un restaurant din sectorul 3 al Capitalei, după ce i-a cerut unui lăutar care susţinea un program artistic să reducă volumul boxelor, informează Poliţia Capitalei.
Chirurg de la Spitalul Judeţean Slatina, condamnat la închisoare după ce a operat un copil cu fractură de braţ, care a murit la câteva zile după intervenţie
Un chirurg de la spitalul din Slatina care în mai 2010 a operat un copil de 9 ani cu o fractură la braţ, băiatul murind la patru zile de la internare, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă, alături de acesta fiind condamnat şi un medic ortoped.
ADMITERE LICEU 2013. Cele mai bune 10 licee din judeţul Timiş
Aici găsiţi informaţii despre ADMITERE LICEU 2013, după REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Pentru ADMITERE LICEU 2013, am pregătit topul celor mai bune licee din Timiş.
ADMITERE LICEU 2013. Top 10 cele mai bune licee din judeţul Constanţa
ADMITERE LICEU 2013 după ce elevii află REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Cele mai bune licee pentru care pot opta absolvenţii de gimnaziu din CONSTANŢA la ADMITERE LICEU 2013 sunt:
ADMITERE LICEU 2013. Top 10 cele mai bune licee din judeţul Cluj
ADMITERE LICEU 2013 după ce elevii află REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Cele mai bune licee pentru care pot opta absolvenţii de gimnaziu din Cluj la ADMITERE LICEU 2013 sunt:

Niciun comentariu: