duminică, 11 august 2013

Ministerul de Externe din România cere Ungariei să se disocieze de declarațiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni de Liderul Jobbik, Vona Gabor.
romania - ungariaMAE reacționează dur după declarațiile provocatoare ale liderului maghiar extremist, Vona Gabor, care sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal de la Borzont, judeţul Harghita, a spus că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.
Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013. Astfel, pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteşte faptul că aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996. În ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă. Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general. MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României. Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri”, se arată în comunicatul de presă al MAE remis exclusivNEWS.ro.
Ministerul de Externe reaminteşte că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.
Cât privește declararea liderului maghiar drept persona non grata, MAE precizează faptul că: declararea în calitate de persona non grata a unui cetăţean străin este aplicabilă, conform Convenţiei ONU de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961 (art. 9), doar persoanelor având statut diplomatic.
În analiza preliminară a MAE, declaraţiile cu caracter extremist în cauză, care promovează, între altele, ura şi violenţa pe motive etnice,  ar putea atrage răspunderea autorilor în baza dreptului comun, având în vedere, inclusiv, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr.  31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter rasist sau xenofob, şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Conform acestui act normativ, în cazul faptelor descrise şi incriminate de acesta, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de către procuror.
De asemenea, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la art. 85 procedura prin care un străin este declarat indezirabil, ca măsură care se dispune împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.
Această măsură se dispune de Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorul sesizează instanţa de judecată, la propunerea instituţiilor cu competenţe în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul menţionat mai sus.
The post România somează Ungaria appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Un tânăr de 19 ani din Suceava, violat cu bestialitate în toaletă la Kaufland
Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Suceava, a ajuns la spital, după ce a fost bătut şi violat cu bestialitate de doi indivizi în toaleta supermarketului Kaufland.
violat in toaleta la kauflandRăzvan a povestit anchetatorilor că a fost invitat de Gabriel Repede, un coleg de serviciu de la firma de construcţii la care este angajat, să meargă la băut, pentru a sărbători ziua acestuia. Colegul de muncă a venit însoţit de un prieten, Constantin Cucu, şi împreună au consumat alcool.
La un moment dat lui Răzvan i s-a făcut rău şi cei doi l-au dus la Kaufland, în toaleta pentru persoane cu dizabilităţi.
Aici, profitând de faptul că Răzvan nu se mai putea ţine pe picioare şi nu riposta, i-au introdus de mai multe ori, pe rând, penisul în gură. cei doi violatori nu s-au oprit aici cu abuzurile.
Au mers apoi la supermarketul Albina , iar în spatele magazinului, l-au bătut măr pe tânăr, i-au dat pantalonii jos şi în timp ce Gabriel Repede îl ține, celălalt i-a băgat tânărului de 19 ani trei degete în fund.
Și toate astea pentru că Răzvan scăpase pe jos într-un bar din zona Curcubeu, o sticlă de coniac Alexandrion, care s-a spart, iar ceilalţi doi tovarăşi de pahar l-au luat la rost, victima fiind nevoită să le promită că la următorul salariu va da o sticlă de coniac.
După ce și-au făcut mendrele cu el, l-au abandonat pe câmp și au fugit. După câteva ore bune de zăcut inconștient, tânărul abuzat sexual, cu ultimele puteri s-a așezat pe o bancă și când a auzit niște voci ae unor tineri a strigat după ajutor.
Aceștia au sunat la 112 și au chemat ambulanța care l-a transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la secția Ortopedie cu multiple leziuni și o fractură la mâna stângă.
Odată ajuns la spital, Răzvan a povestit medicilor prin ce a trecut. Aceștia au alertat poliția și parchetul. Astfel că în cursul zilei de joi, Gabriel Repede, de 24 de ani, din municipiul Suceava, şi complicele său, Constantin Cucu, de 26 de ani, din comuna Drăgoieşti, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.
Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, cei doi violatori nu sunt la prima abatere.  Alături de alţi doi indivizi, pe 17 decembrie 2009, au sechestrat şi bătut un tânăr, pe motiv că acesta din urmă l-ar fi „turnat” la poliţie pe Gabriel Repede.
The post Un tânăr de 19 ani din Suceava, violat cu bestialitate în toaletă la Kauflandappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: